Produkty
Proszki mleczne
Proszki serwatkowe
Serwatka i jej pochodne stanowią jedną z najważniejszych grup składników mleczarskich, szeroko stosowanych w przemyśle spożywczym — od piekarnictwa i cukiernictwa, przez produkcję czekolady, napojów mlecznych, po żywność dla dzieci i odżywki białkowe. Charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, funkcjonalnością technologiczną oraz konkurencyjnością cenową w stosunku do innych źródeł białka i laktozy.
Serwatka w proszku:
- serwatka w proszku słodka (pobierz specyfikację produktu)
- serwatka w proszku demineralizowana (pobierz specyfikację produktu)
- koncentraty białek serwatkowych (pobierz specyfikację produktu)
- permeat serwatkowy (pobierz specyfikację produktu)
Tłuszcze
Produkty mleczno-tłuszczowe
Produkty Płynne
Sery
Czekolada i komponenty
Kakao niskotłuszczowe – proszek kakaowy o zawartosci tluszczu kakaowego 10%, otrzymywany w procesie mielenia kuchu kakaowego uzyskanego przy tłoczeniu niealkalizowanej miazgi kakaowej. Przeznaczony jest do produkcji polew kakaowych, mas czekoladopodobnych, wyrobów cukierniczych, ciast, kremów. Stanowi on składnik wielu produktów spożywczych.
Produkty czekoladowe, które posiadamy w ofercie:
- czekolady (pobierz specyfikację produktu)
- masy czekoladopodobne(pobierz specyfikację produktu)
- polewy do lodów(pobierz specyfikację produktu)
- miazga kakaowa(pobierz specyfikację produktu)
- kakao niskotłuszczowe(pobierz specyfikację produktu)
Produkty Trade Milk charakteryzują się wysokiej klasy wyrobami. Nasze surowce w całości wyprodukowane są z polskiego mleka, dzięki temu wyróżniają się smakiem i jakością.
Nasza produkcja skoncentrowana jest na tworzeniu świeżych, ekologicznych i zdrowych produktów mlecznych tj.: masła, śmietanki, serwatki, mleka i wielu innych. Dokładamy wszelkich starań by Trade Milk był jak najbliżej natury.
Proszki mleczne
Mleko pełne w proszku jest wyprodukowane ze znormalizowanego mleka pełnego pasteryzowanego, poddanego procesowi zagęszczania a następnie suszone metodą rozpyłową. Jest to produkt, jednolity, sypki o barwie białej do lekko kremowej o charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego smaku i zapachu. Zawiera minimum 26% tłuszczu mlecznego oraz maksymalnie 4% wody.
W naszej ofercie znajdziesz:
- Odtłuszczone mleko w proszku
- Mleko pełnotłuste w proszku
- Maślanka w proszku
- Słodka serwatka w proszku
- Demineralizowana serwatka w proszku
- Koncentrat białka serwatkowego
- Serwatka w proszku
- Kazeina podpuszczkowa
- Kazeiniany sodu
- Laktoza
Tłuszcze Mleczne
Masło to tłuszcz jadalny w postaci zestalonej, otrzymany ze śmietany z mleka krowiego poddanej procesowi zmaślania. Masło jest doskonałym źródłem węglowodanów, białka, soli mineralnych oraz witamin A, D, E, F, K rozpuszczalnych w tłuszczach a także odgrywa ważną rolę w żywieniu poprzez dostarczanie organizmowi energii.
W naszej ofercie znajdziesz:
- Masło w bloku
- Bezwodny tłuszcz mleczny
Produkty mleczno-tłuszczowe
Produkty mleczno-tłuszczowe są wyprodukowane w Polsce. Pozyskiwane z mleka krów wypasanych na pastwiskach, są doskonałym zamiennikiem mleka pełnego w proszku. Wykorzystuje się go m.in. do produkcji lodów, napojów mlecznych, sera oraz innych produktów. Charakteryzuje się białokremową barwą, jednolitą sproszkowaną konsystencją i kremowym smakiem bez obcych posmaków i zapachów.
W naszej ofercie znajdziesz:
- Mleko w proszku wypełnione tłuszczem
- Serwatka w proszku z tłuszczem
Surowce Płynne
Mleko znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. W zależności od przeznaczenia wykorzystywane jest między innymi do produkcji masła, kremów i jogurtów.
W naszej ofercie znajdziesz:
- Mleko surowe i pasteryzowane
- Mleko skoncentrowane
- Koncentrat serwatki
- Śmietana
Ser (półtwarde i twarde)
Sery twarde zawierają sporo wapnia i witamin z grup B i D. Produkcja sera twardego trwa od 3 miesięcy do 3 lat, ze względu na długi proces dojrzewania. Zalicza się do nich takie odmiany jak parmezan, ementaler i cheddar.
Szeroka gama serów półtwardych wyróżnia się wyjątkowo aromatycznym smakiem. Okres ich dojrzewania obejmuje od 3 miesięcy do prawie roku. Do tej grupy zaliczyć możemy goudę, ser tylżycki i ser limburski.
W naszej ofercie znajdziesz:
- Cheddar, Emmentaler, Edam, Gouda, Maasdam, Mozzarella
- Sery miękkie - Serek Śmietankowy