Produkty

Produkty Trade Milk charakteryzują się wysokiej klasy wyrobami. Nasze surowce w całości wyprodukowane są z polskiego mleka, dzięki temu wyróżniają się smakiem i jakością.

Nasza produkcja skoncentrowana jest na tworzeniu świeżych, ekologicznych i zdrowych produktów mlecznych tj.: masła, śmietanki, serwatki, mleka i wielu innych. Dokładamy wszelkich starań by Trade Milk był jak najbliżej natury.

Proszki mleczne

Mleko pełne w proszku jest wyprodukowane ze znormalizowanego mleka pełnego pasteryzowanego, poddanego procesowi zagęszczania a następnie suszone metodą rozpyłową. Jest to produkt, jednolity, sypki o barwie białej do lekko kremowej o charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego smaku i zapachu. Zawiera minimum 26% tłuszczu mlecznego oraz maksymalnie 4% wody.

W naszej ofercie znajdziesz:

Tłuszcze Mleczne

Masło to tłuszcz jadalny w postaci zestalonej, otrzymany ze śmietany z mleka krowiego poddanej procesowi zmaślania. Masło jest doskonałym źródłem węglowodanów, białka, soli mineralnych oraz witamin A, D, E, F, K rozpuszczalnych w tłuszczach a także odgrywa ważną rolę w żywieniu poprzez dostarczanie organizmowi energii.

W naszej ofercie znajdziesz:

Produkty mleczno-tłuszczowe

Produkty mleczno-tłuszczowe są wyprodukowane w Polsce. Pozyskiwane z mleka krów wypasanych na pastwiskach, są doskonałym zamiennikiem mleka pełnego w proszku. Wykorzystuje się go m.in. do produkcji lodów, napojów mlecznych, sera oraz innych produktów. Charakteryzuje się białokremową barwą, jednolitą sproszkowaną konsystencją i kremowym smakiem bez obcych posmaków i zapachów.

W naszej ofercie znajdziesz:

Surowce Płynne

Mleko znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. W zależności od przeznaczenia wykorzystywane jest między innymi do produkcji masła, kremów i jogurtów.

W naszej ofercie znajdziesz:

Ser (półtwarde i twarde)

Sery twarde zawierają sporo wapnia i witamin z grup B i D.  Produkcja sera twardego trwa od 3 miesięcy do 3 lat, ze względu na długi proces dojrzewania. Zalicza się do nich takie odmiany jak parmezan, ementaler i cheddar.

Szeroka gama serów półtwardych wyróżnia się wyjątkowo aromatycznym smakiem. Okres ich dojrzewania obejmuje od 3 miesięcy do prawie roku. Do tej grupy zaliczyć możemy goudę, ser tylżycki i ser limburski.

W naszej ofercie znajdziesz: